Zábava pro malé i velké

Dřevěné stavebnice představují perfektní hračku nikoliv jen pro děti a zvídavé školáky, ale také pro jejich rodiče, často zejména tatínky. Modelace těchto návrhů je totiž extrémně zábavná, některé modely lze považovat za lehčí, jiné naopak za těžší. Jaký je princip? Co všechno budete ke skládání potřebovat? A jaký model si vlastně vybrat?

koník

Dřevěné stavebnice jsou vyrobeny z vysoce kvalitní překližky, kdy mnohdy není ani potřeba používat lepidlo, stačí jednotlivé díly mezi sebe zasunovat. To vám umožní si celý model znova rozložit a opětovně složit. Po složení vás určitě překvapí celková pevnost, která je na chvályhodné úrovni. Výsledek budete moci tedy použít například jako efektní dekoraci, kterou máte sami na svědomí.

Při výběru je nutné myslet na to, pro koho je stavebnice určena. Pro děti od tří let je vhodné volit nějaké jednodušší modely, které nebudou tak náročné a které nebudou vyžadovat takovou přesnost. Naopak pro dospělé je možné zakoupit i něco náročnějšího a složitějšího, protože jejich jemná motorika je samozřejmě na lepší úrovni.

letadla

Proč začít skládat dřevěné stavebnice?

– Pro děti zdroj nekonečného zabavení, pro dospělé báječná relaxace a zábava
Rozvoj jemné motoriky, schopnosti soustředění
– Zábava na dlouhou dobu, záleží na náročnosti konkrétní stavebnice
– Ve výsledku získáte pěknou dekoraci, kterou jste si sami vyrobili

Budova, zvíře nebo auto?

Co se týče samotného motivu, můžete si vybrat podle své libosti, možností máte opravdu hromadu. Investujte třeba do modelu nějaké významné architektonické budovy, do modelu vašeho oblíbeného zvířete nebo třeba do modelu dopravního prostředku, nejčastěji teda auta či letadla. Fantazii se meze nekladou, samozřejmě, že něco jiného zaujme váš, a něco jiného zaujme vaše dítě.